Qualis Properties, plasament privat de obligațiuni

Facebook           Instagram          LinkedIn

Rezoluții pentru 2021… Ne-am propus pentru acest an să atragem printr-un plasament privat de obligaţiuni suma de 3 milioane euro, la o dobândă de 9%. Operaţiunea va fi intermediată de către BRK Financial Group (BRK), singurul broker listat la bursa românească, în calitate de intermediar şi consultant autorizat.

Prin capitalul obţinut, compania va putea să îşi consolideze operaţiunile în vederea achiziţionării de noi terenuri şi extinderea pe noi proiecte. Vizăm investiții de aproximativ 10 milioane de euro pentru achiziţionarea de terenuri poziţionate strategic, în vederea dezvoltării de noi ansambluri rezidenţiale, în următorii ani.

“Studiem oportunitatea finanţării prin piaţa de capital din România de aproximativ un an. Ne-am întrebat în 2019 dacă este oportun momentul pentru QUALIS Properties să îşi facă planuri de extindere. Acum putem afirma că da, am atins un nivel de maturitate care să ne permită să fim o prezenţă activă şi profitabilă pentru investitorii actuali şi viitori”. Dragoș Ţigău, Manager General

“Criza generată de pandemie va influenţa temporar piaţa imobiliară, dezvoltarea fiind poate mai lentă decât este de prognozat la începutul anului, însă nu va reduce apetenţa românilor de a fi deţine o proprietate pe termen lung. Am identificat câteva terenuri în vederea dezvoltării unor proiecte noi, iar conceptul şi localizarea vor contribui la succesul acestora.” 

În cadrul plasamentului privat, compania va emite obligaţiuni în euro, la o dobândă de 9%. În schimb, investitorii vor primi o dobândă fixă reprezentând un anumit procent din datorie, care va fi plătită periodic şi la intervale regulate până la scadenţă. În mod similar, atunci când obligaţiunea ajunge la termen şi este considerată matură, emitentul va plăti principalul. La plasament participă investitori, atât persoane fizice, cât şi investitori instituţionali. Fondurile atrase vor fi folosite pentru finanţarea strategiei de dezvoltare accelerată a companiei, în special în proiecte rezidenţiale dezvoltate în zone cu potenţial.

Avem deja 2 proiecte în derulare la Braşov, Qualis I și Qualis II. Din 2021 compania va intra într-o nouă etapă, iar cea mai urgentă investiţie devine achiziţionarea de noi terenuri.

Acasă

Qualis 1

Qualis 2

Blog

Contact