Tendințe în design interior 2022: stiluri, decor și culoare

Facebook           Instagram          LinkedIn

Noul an este unul provocator din punct de vedere al amenajării; este timpul să ne uităm la tendințele de design interior 2022. Cu doi ani destul de grei în spate, este esențial să creăm o casă cu care să ne simțim confortabil. Iar tendințele de decor din acest an reflectă acest sentiment.

Cele șapte elemente de design iau în considerare spațiul, linia, forma, lumina, culoarea, textura și modelul. Un echilibru al acestor elemente este vital pentru fiecare amenajare. În această postare veți găsi tendințe pentru designul de interior, tendințe de decor și de culoare pentru acest an.

Spații multifuncționale

În ultimii ani a fost nevoie să modificăm camerele pentru a adăuga un birou acasă sau un spațiu de studiu/predare pentru copii. Munca de acasă sau telemunca va fi prezentă și pe viitor în vieţile noastre. Dar acesta nu este singurul motiv pentru a crea mai multe spații multifuncționale.

Să ne regândim felul în care trăim. Este mai puțin despre cum credem că ar trebui să arate anumite camere. Și mai multe despre cum ne simțim în locuințele noastre și despre cum putem crea cea mai confortabilă casă care să se potrivească nevoilor personale.

Tapet în locuri neașteptate

Știm cu toții că tapetul este grozav pe pereți. Dar poți adăuga tapet în multe alte locuri pentru a crea diversitate și pentru a delimita anumite zone din apartament. Poți adăuga tapet pe dulapuri sau pe tavan pentru a-l face să se integreze într-o cameră.

Materiale naturale

Una dintre temele generale din tendințele de decor pentru interior este natura. Poți vedea asta în tendințele de culoare și, de asemenea, în modul în care ne decoram casele (de exemplu, cu plante). Mobilierul și decorul din materiale naturale este o modalitate ușoară de a crea un aspect natural în locuința ta. Asigură-te că alegi materiale care provin din surse etice.

Nuanțe de crem și maro

În ultimii ani a existat o explozie de culoare, însă tendința poate deveni obositoare pe termen lung. Suntem pregătiți pentru o paletă neutră, de curățare… iar culoarea va fi utilizată pentru accente. Maro ciocolată a revenit în tendințe. Dar de data aceasta maro-ciocolata nu se va juca doar cu portocaliu, ci se va alătura bine și cu alte culori ca un neutru profund pentru spații bogate și eleganțe atemporale.

Textile și texturi

De la teracotă la nuanțe de maro intens și piatră și lemn natural cald, ne așteptăm să vedem și mai multe materiale calde și palete de culori în 2022. După câțiva ani de incertitudine în lumea exterioară, aceste tonuri calde sunt reconfortante și îmbietoare. Fiecare suprafață are o textură, indiferent dacă este netedă sau aspră, accidentată sau plată. Percepția noastră asupra texturii este influențată și de texturile suprafețelor adiacente, de distanța de vizualizare, precum și de iluminare. De exemplu, suprafețele aspre par mai texturate lângă suprafețele netede, când sunt privite de aproape și când sunt scăldate de lumină.

Amenajare apartament Qualis II Brașov: GOA Studio

Acasă

Qualis 1

Qualis 2

Blog

Contact