Tendințe cromatice în amenajarea locuinței în 2021

Facebook           Instagram          LinkedIn

Pentru fiecare dintre noi casa reprezintă un refugiu, locul unde îți începi dimineața și unde te reunești cu cei dragi la sfârșitul zilei. Cuvântul acasă are o semnificație mult mai profundă, deoarece nu reprezintă un simplu spațiu format din pereți și mobilier, ci este locul asupra căruia îți pui amprenta.

Interiorul locuinței și atmosfera contează foarte mult, deoarece ne influențează starea de spirit. Cu siguranță îți dorești ca atunci când ajungi acasă, după o zi obositoare, să privești în jur și să te simți bine. Și cum anul 2020 ne-a cam ținut în case, acest lucru ne-a făcut să realizăm cât de important este confortul de acasă, dar și conceptul și facilitățile ansamblului în care locuim.

Câteva culori și combinații care sunt în trend

1. Alb, gri și bej. Culorile neutre sunt una dintre tendințele principale din acest an, iar designerii de interior le recomandă mereu, mai ales dacă amenajăm locuința fără ajutor de specialitate. Când vorbim despre culori neutre, ne referim la nuanțe armonioase, calde, care permit posibilitatea combinării cu orice altă culoare. Sfat: decorează întreaga locuință într-o culoare neutră, lucru ce conferă mai multă eleganță și adaugă maxim două culori ca accent.

2. Verde. Este culoarea vegetației și este utilizată frecvent și în decorul interior, deoarece aduce prospețime. Această culoare a fost printre favoritele sezoane și va continua să fie. Recomandăm să optezi pentru pereți sau mobilier cu această culoare. Nici fronturile pentru mobiliar nu sunt de neglijat.

3. Culori pastel. Poți integra în amenajare nuanțe de galben miere, care denotă optimism sau roz pudrat, mai sofisticat. Culorile pastel creează un mix de emoții atunci când sunt introduse în decor. De la relaxare la excentric, de la romantic și boem până la sofisticat. E important cum le integrăm în amenajare și, mai ales, cum le combinăm pentru a le scoate în evidență trăsăturile versatile.

4. Galben și gri. Pentru 2021, Pantone a făcut o alegere neobișnuită, numind două nuanțe culorile anului: Ultimate Gray și Illuminating. Potrivit institutului ce dictează tendințele, acestea arată cum elemente diferite se pot uni pentru a exprima un mesaj plin de forță și pozitivitate. Folosește cele două nuanțe în amenajarea locuinței pentru a crea un spațiu dinamic și vesel. Galbenul denotă optimism și poftă de viață, creând decoruri luminoase și poate fi folosit cu succes pentru pereți, dar și pentru decorațiuni. Griul va da oricărei încăperi un plus de simplitate, pentru o stare de bine și confort.

Sursa foto: Pinterest & Pexel

Însă cel mai important trend este să personalizezi interiorul locuinței în conformitate cu gusturile și stilul tău de viață.

Acasă

Qualis 1

Qualis 2

Blog

Contact