Bucătăria la care ai visat mereu. Ce alegi… închisă sau open-space?

Facebook           Instagram          LinkedIn

Amenajarea noului tău apartament Qualis poate fi o provocare. Pentru că îți dorești să arate perfect si să utilizezi eficient fiecare metru pătrat. Primul pas și cel mai complex: bucătăria.

Prima destinație a bucătăriei este aceea de spațiu pentru gătit, dar și de luat masa. Uneori capătă funcțiuni complementare și devine loc de povestit cu prietenii la o cafea sau de pictat cu copiii. O locuință cu design aerisit, așa cum sunt apartamentele din ansamblul Qualis II, nu poate avea o bucătărie aglomerată. Prin urmare recomandăm este să elimini tot ce este în plus în amenajarea acestei încăperi. Cele câteva sfaturi de amenajare a bucătăriei te pot ajuta să economisești spațiu, dar și să decorezi această încăpere în mod practic și estetic.

Ca să pară mai spațioasă, primul stil la care apelează cei mai mulți dintre noi, unde accentul este pus pe minimalism, este cel scandinav. Definit de obiecte cu design suplu și linii angulare, precum și de combinația dintre lemn și textile, acest stil îți este foarte accesibil. Chiar dacă nu îl implementezi în întregime, poți insera anumite elemente în bucătăria ta. Recomandăm să predomine culorile deschise, chiar alb, la nivelul pereților, pardoseli crem sau gri, la care vei adăuga contrast cu nuanța mobilei și a unora dintre electrocasnicele mari. Poți integra pete de culoare sub forma corpurilor suspendate în culori pastelate. O mișcare curajoasă ar fi integrarea unei mese dreptunghiulare care să pornească dintr-unul dintre pereți. Blatul poate avea culoarea similară cu cea a pardoselii. Aceasta este varianta ideală și pentru bucătăria open-space, unde o insulă, un bar sau o masă dreptunghiulară poate deservi atât zona de gătit, cât și cea destinată servirii mesei.

Cum obții o bucătărie deschisă?

Renunță la peretele despărțitor dintre bucătărie și living. Te vei bucura de o zonă de zi a mult mai spațioasă și luminoasă. Pentru a evita răspândirea mirosurilor de la prepararea mâncărurilor, optează pentru o hotă performantă.

Pentru mobilier, în funcție de suprafața bucătăriei, poți opta pentru amenajare pe un singur perete sau formă de L. Aici intervine o altă provocare… Cel puțin așa pare când începi să cauți bucătării pe net, să răsfoiești oferte, să alegi electrocasnicele.

De-a gata sau la comandă?

Este întrebarea cea mai frecventă atunci când se discută despre amenajarea bucătăriei. Răspunsul este simplu: la comandă.

La o bucătărie executată la comandă problema dimensiunilor nu există. Dacă lucrezi cu un furnizor responsabil, va face măsurătorile în așa fel încât piesele de mobilier se vor potrivi exact în spațiul care le este destinat. Culorile devin un motiv de bucurie, pentru că poți alege dintre sute de finisaje cu tot RAL-ul la dispoziție. Iar materialele sunt exact cele pe care le dorești, astfel încât să te poți bucura mult timp de amenajarea interioara a bucătăriei tale fără să se strice balamalele sau să se blocheze sertarele.

Îți reamintim că plăcile ceramice se pot monta, la cerere, de la înălțimea de aproximativ 90 cm până la înălțimea de 150 cm de la nivelul pardoselii, pe un singur perete, de lungimea blatului de bucătărie. Fiecare apartament dispune de centrală termică proprie în condensație Viessmann de 24KW Vitodens 050-W, silențioasă și compactă, care va produce apă menajeră instant și căldură. O poți încastra în mobilier pentru un plus estetic. Țevile vor fi invizibile pentru vizitatori. Sperăm că sfaturile noastre îți sunt de folos în demersul de amenajare.

Acasă

Qualis 1

Qualis 2

Blog

Contact