Cinci trenduri de amenajări interioare, îndrăgite de designeri, în 2020

Amenajarea apartamentului este un nou prilej de bucurie pentru tine, și ne gândeam că a avea acces la diverse locuri de inspirație, sau a fi informat cu privire la ideile și trendurile folosite de designerii de interior internaționali ar fi un lucru folositor pentru tine, care te-ar ajuta să îți faci o idee despre cum poate prinde viață noua ta casă.

Facebook           Instagram          LinkedIn

Amenajarea apartamentului este un nou prilej de bucurie pentru tine, și ne gândeam că a avea acces la diverse locuri de inspirație, sau a fi informat cu privire la ideile și trendurile folosite de designerii de interior internaționali ar fi un lucru folositor pentru tine, care te-ar ajuta să îți faci o idee despre cum poate prinde viață noua ta casă.

Toate aceste trenduri spun o poveste – despre îmbinarea naturii cu viața cotidiană, despre folosirea inteligentă a spațiilor, despre responsabilitatea noastră și schimbarea stilului în care obișnuiam să ne raportăm la spații și forme. Este foarte interesant să vezi cum se raportează designerii de interior și cum îmbrățișează aceste trenduri, și noi dorim să le poți aplica și tu în amenajarea locuinței tale, pentru că este ușor și la îndemână.

“Deși culoarea anului este Albastru Clasic – care ne îndreaptă atenția spre tonuri reci, am observat o altă paletă care revine cu putere din urmă. Îmbrățișând tonurile neutre, calde, au ieșit la lumină nuanțe precum olive-ul, ochrul, cărămiziul – culori care dau o lumină aparte, făcând o trecere caldă între interiorul locuinței și exteriorul naturii.”

Tonuri neutre, calde

„Deși culoarea anului este Albastru Clasic – care ne îndreaptă atenția spre tonuri reci, am observat o altă paletă care revine cu putere din urmă. Îmbrățișând tonurile neutre, calde, au ieșit la lumină nuanțe precum olive-ul, ochrul, cărămiziul – culori care dau o lumină aparte, făcând o trecere caldă între interiorul locuinței și exteriorul naturii, ne spune George Orzan, arhitect și designer de interior”. Pentru a completa textural aceste culori, puteți folosi piese de mobilier mici, dar realizate din lemn masiv, plante verzi, de dimensiuni mari, sau elemente de metal – care creează o atmosferă caldă, aducând o parte din lumea exterioară, in interiorul apartamentului.

Forme rotunjite

Acest trend ne trimite în trecut, în frumoasa și lipsita de griji perioadă a anilor ’70, vreme în care piesele de mobilier spuneau povestea egalității și libertății prin rotunjimea exclusivistă pe care o întâlneai în aproape toate elementele de mobilier: de la canapele, fotolii, scaune sau mese. Astăzi, inspirați din acele timpuri de eliberare emoțională și mentală, designerii au readus la viață piesele de mobilier consacrate, și le-au făcut vedete în amenajări interioare. Se poartă fotoliile rotunde, sau chaise longue-urile cu formele rotunjite, aducând o notă de libertinism și libertate încăperii pe care o domină.

Spații multifuncționale

Acum ne-am dat seama, mai mult ca oricând, că un apartament se poate transforma pe rând în birou, sală de conferințe, ori sală de clasă, iar amenajarea lui te poate ajuta foarte mult. Pe asta au mizat și designerii, care folosesc din ce în ce mai mult conceptul de amenajare inteligentă a spațiilor. Conceptul de open space este ridicat la un alt nivel, iar încăperile multifuncționale devin vedete în amenajările interioare. Spre exemplu, clasicul spațiu bucătărie-living-dining care oferă aerisire vizuală și armonie, creând un cadru minunat de a aduce toată familia împreună, ori, în living, în zona suprafețelor vitrate, poți amenaja un colț de lucru – cu un birou și scaun atent poziționate spre sursa de lumină.

Mix de metale

2020 a făcut cu siguranță o obsesie pentru metale și texturi diverse. Canelurile metalice ale mobilei și îmbinarea lor cu detalii argintii, aurii sau din cupru transformă locuința și îi aduc aerul eclectic, atât de îndrăgit de designeri. Un pas în plus pe care l-au făcut aceștia în 2020 a fost mixarea elementelor metalice: un joc între cald și rece – aluminiul și argintul, puse laolaltă cu aurul sau cuprul au reușit că creeze o atmosferă surprinzător de caldă, făcând din metalele folosite, accente pline de personalitate care au pus în valoare încăperea.

Fie că apelezi la tonurile neutre și calde, ori îți decorezi una din încăperile apartamentului tău cu tapet floral sau vrei să îți accentuezi mobilierul prin elementele metalice, sperăm că aceste sfaturi ți-au fost de folos și te-au inspirat. Ne place să ne gândim la toate aspectele care ți-ar putea înfrumuseța și îmbunătăți viața, pentru că așa este #normal.

Noi, la Qualis, contruim pentru oamenii ca tine!

Acasă

Qualis 1

Qualis 2

Blog

Contact